Süet Ayakkabı Temizliği

Süet Ayakkabı Temizliği

Süet ayakkabı temizleme denildiğinde tedirgin olanlardansanız bu işin inceliklerini öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Süet ayakkabı temizleme söz konusu olduğunda ilk yapmanız gereken ayakkabıların temizliğini doğru malzemelerle yapmak olacaktır. Süet ayakkabıların, bot ve çizmelerin nasıl temizleneceğini bilmek ister misiniz ? O zaman yazımızı okumaya başlayabilirsiniz.

Süet Ayakkabı Temizlerken Önemli Hususlar

Süetin çok narin bir kumaş olduğunu ve her zaman yumuşak ve bakımlı bir görünüme sahip olması için iyi bir bakıma ihtiyaç duyduğunu elbette biliyorsunuzdur. Kunduracınıza güvenmenizi tavsiye ederiz ama bunun her zaman mümkün olmadığını ve her şehirde bulunmasının her zaman kesin olmadığını biliyoruz. Bu yüzden, mevcut olanı kullanarak kendi kendine süet ayakkabı temizliği yolları öğrenmelisiniz.

Öncelikle süet ayakkabıları temizlemek için özel ürünlere sahip olmanız gerektiği ve asla onları suyla yıkamamak gerektiğini bilmenizdir. Süet ayakkabılarını suda yıkadıkları için mahveden yüzlerce müşteri örneğim var. Daha da kötüsü, çamaşır makinesinde, internette bunun yapılabileceğini söyledikleri hayali makaleleri okudukları için güzelim ayakkabıları çöp edenleri bile bulabiliriz.

Ancak merak etmeyin, bu yazının sonunda süet ayakkabıları  zarar vermeden ve su kullanmadan nasıl temizleyeceğinizi çok iyi öğreneceksiniz.

Bununla da kalmayıp süet ayakkabıların temizliğinin yanı sıra dilerseniz süet ayakkabınızın rengini de kolayca değiştirebileceğinizi veya süet ayakkabının rengini değiştirebileceğinizi göreceksiniz.

Daha fazla zaman kaybetmeyelim ve bayan ayakkabı, erkek ayakkabıları için temizleme işlemine hemen başlayalım!

Süet Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır?

Süet ayakkabıların nasıl temizleneceğine dair talepler çok sık oluyor. Bu yüzden tüm profesyonel ipuçlarını süet ayakkabı, eldiven, ceket, bot ve diğer aksesuarların temizliğine yönelik pratik, basit ve hızlı bir rehbere dahil ediyoruz. Göreceksiniz, hızlı ve kolay olacak.

Yapılacak ilk şey, temizlenecek süet ayakkabılara bakmak ve sadece lekelerden kurtulmanız. Öncelikle kuru temizlikle işe başlayın. Toz lekelerini çıkarmanız, yıkamanız veya sadece süet rengini yenilemeniz gerekip gerekmediğini değerlendirin.

Açık renkli süet ayakkabılardan lekeleri çıkarmak için şunlara sahip olmanız gerekir:

-  kauçuk süet fırça

  • Temizlemek için süet veya nubuk ayakkabıyı alın;

  • Hareketsiz kalması için elinizi ayakkabının içine sokun;

  • Fırçayı lekenin üzerine silgi gibi nazikçe ovalayın.

Eğer bulabilirseniz süet sakızlarını da bulabilirsiniz. Ayakkabıya şekil vermek ve süeti canlandırmak için kauçuk süet fırçayı ayakkabıya sürtün.

Koyu süet ayakkabı temizliği için kauçuk yerine sünger ve pirinç süet fırçasının kullanılması tercih edilir. Pirinç çizmeden temizlerken para kauçuk deriyi fırçalar.

Ugg çizme veya kürklü aksesuarları temizlemeniz gerekiyorsa çift katlı sünger kullanmanızı öneririz. Nubuk için ise her zaman klasik lastik ekmek tercih edilir.

Bir ipucu: Ne kullanırsanız kullanın, tepkisini kontrol etmek için her zaman ayakkabının gizli bir noktasında test edin.

Hangi Leke Nasıl Çıkar?

Renkli organik lekeler çıkması söz konusu olduğunda kolayca temizlik yapılabilir. Meyve, çay, kahve izleri (en kısa sürede etki ederek) beyaz sirke ile hafif ıslatılmış bir bezle yok edilir.

Küf lekeleri söz konusu olduğunda ise bir diş fırçası ile ovalayarak, bir su ve biraz alkol (% 10) çözeltisi ile kaybolurlar. Mürekkep lekeleri söz konusu olduğunda süt yönteminin işe yaramadığı kalıcı mürekkep lekeleri için, bir tırnak törpüsü veya bir parça kaba zımpara kağıdı yardımıyla izi kaldırmayı deneyebilirsiniz. Bazı mürekkep çözücüler deri üzerinde de kullanılabilir. Süette bu işlem bir risk oluşturabilir. Bu nedenle önce örneğin dil gibi üst kısmın gizli bir köşesinde denemek akıllıca olacaktır.

Tutkal Lekeli Süet Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

Kaldırılması en zor olanlardır. Zamanla alınan vinil yapıştırıcı ılık su ile yavaş yavaş inceltilerek yok edilir. Diğer yapıştırıcı türleri için, birkaç damla alkol veya yağlı olmayan oje çıkarıcı ile yumuşatılmış Marsilya sabunu karışımını deneyebilirsiniz. Ayrıca bu durumda ameliyatın önce derinin gizli bir kısmında denenmesi önemlidir.

Lekelerin temizlenmesinin ardından ayakkabınızın bakımını dikkatli bir şekilde yapmanız gerekecektir. Bunun için ayda bir kere (sıkça giyiyorsanız) süete uygun bir boyayla boyamayı deneyebilirsiniz.

Süet Ayakkabı Boyaları

Süet ayakkabılardan kir lekelerini çıkarmak için lastik süngerler vardır ve çok pratik ve kullanımı kolaydır.

5 adımda süet ayakkabı nasıl temizlenir ?

  • Leke çıkarıcıyı kullanmadan önce iyice çalkalayın

  • Yakın mesafeden yıkanacak süet ayakkabılara köpüğü eşit şekilde dağıtır.

  • Süet veya nubukların çizilmesini önlemek için köpüğü tüm yüzeye yarı sert bir at kılı fırçasıyla yayın.

  • Giymeden önce en az 24 saat kurumaya bırakın.

  • Gerekirse bunu tekrarlayın.

Bu noktada süet veya nubuk ayakkabılarınızı yıkadınız ve yarı sert pirinç süet fırçası kullanarak kürkü kaldırabilir ve süete canlılık kazandırabilirsiniz. Son derece kolay bir şekilde temizlik yapabilir, işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Yine, kumaşın tepki verdiğinden emin olmak için herhangi bir ürünü her zaman gizli bir kısımda test etmeyi unutmayın.

Sprey Süet Boyaları

Süet ve nubuk ayakkabıları zarar vermeden kurutmak için süet ayakkabı boyası kullanabilirsiniz.  Süet ve nubuk ayakkabılardan derinlemesine kir çıkarmak için yarı sert at kılı fırçası kullanabilirsiniz. Süet ve nubuk ayakkabılar için kuru temizleme köpüğü, bahsettiğim özel ürün, her türlü süet ve nubuk için uygun özel bir deterjan gibidir.

Süeti çamaşır makinesinde veya su ve deterjanlarla yıkamanızı tavsiye edenlere karşı dikkatli olun, en sevdiğiniz ayakkabılarınızı onarılamaz bir şekilde mahvetme riskiniz vardır.

Şimdilik süet ayakkabı boyası kolayca yapılabilir. Ancak kaliteli bir ürün kullanmanız son derece önemlidir. Bunu her zaman çok ayakkabı kullanımından sonra veya mevsim değişikliği ile yüzleşmek zorunda kaldığınızda, kışlık ayakkabılarınızı çıkarmak için ve gerekli gördüğünüz her zaman yapmayı unutmayın.

Süet ayakkabıları temizleyin ve rengi canlandırın. Süet ayakkabı boyanır mı muammasını uygun süet ayakkabı boyasıyla boyanabilir şekilde tamamlayabiliriz.

Artık ayakkabılarınız temiz olduğuna göre, süetin rengini süet ile canlandırmanız ve süet ayakkabıları su geçirmez hale getirmek ve su, kar, yağ lekeleri ve yağmurdan korumak için su geçirmez hale getirmeniz yeterlidir.

Güderi Süet Boyaları

Güderi,   süet renklerine canlılık ve parlaklık kazandırmaya  yarayan bir tür  ayakkabı boyasıdır. Süet ayakkabılar bakım ister, süet narindir, çabuk kirlenir ve renkleri solmaz. Ancak süet tonlarının güzelliğini ve derinin yumuşaklığını geri kazandırmak için bu ürünü ayakkabılarla aynı renkte kullanın.

İlk olarak, elbette, süet ayakkabıları temizlemeniz gerekiyor ve ancak lekelenip iyice temizlendikten sonra güderi uygulamasına geçebilirsiniz. Bazen süet ayakkabı boyanır mı  sorusunun cevabını bilmek ve yeni gibi görünmesini sağlamak yetmez. Farklı bir renge de boyayabilirsiniz.

Bu durumda, elde etmek istediğiniz renkte bir ayakkabı boyası, bir bant yapışkanlı kağıt ve elinizde bir çift tek kullanımlık eldiven bulundurun. Süet ayakkabı temizleme talimatlarını en az bir kez izlediyseniz, bir süet fırçanız var demektir.

Elbette ortaya çıkan renk süet tipine bağlıdır, bu nedenle her zaman gizli bir alanda deneyin. Renk değişiminden sonra dahi sprey su yalıtımı kullanabilirsiniz.

 

Son olarak tercih edilen tavsiyelerden biri de hassas olmanızdır. Süet ayakkabı temizlemek için hangi ürünü seçerseniz seçin, çamaşır makinesinde yıkamanın ve su ile direkt temasın kesinlikle tavsiye edilmediğini unutmayın!

Etiketler: Süet Ayakkabı Temizliği
Mart 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR