Bayan El Çantası Alışverişi Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler?

Bayan El Çantası Alışverişi Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler?

Bayan el çantası alışverişi, giyimine özen gösteren, kombin yapmak için saatlerce uğraşan ve yanına çanta almadan evden dışarı çıkamayan kadınlar için oldukça önemli bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor.

Daha önceki yıllarda, gittiğimiz yere götürmek istediğimiz nesneleri taşımamıza yardımcı olması amacı ile kullandığımız çantalar, moda sektörünün gelişmesi ve insanların giyim tarzlarına daha çok önem vermesi sebebi ile bugün bir zorunluluktan çok, şık ve farklı olmanın anahtarı olarak görülüyorlar. Bu anlamda son yıllarda çanta piyasasına birçok modelin katılması, çanta alışverişi yaparken birçok karışıklığının ortaya çıkmasına sebep olabiliyor.

Her kıyafet tarzına uyumlu olacak çantalar olduğu gibi yalnızca belirli stillere özgü çanta modelleri de bulunuyor. Ancak kişinin sahip olduğu giyim stili ne olur ise olsun “bayan el çantası alışverişi yapmadan önce bilmeniz gerekenler başlığı altında sıralanan birçok farklı alt başlık bulunuyor. Bu neden ile bir çanta almaya karar vermeden önce ilgili alt başlıkların incelenmesi hem uzun ömürlü ve bütçeyi sarsmayan çanta alışverişlerinin yapılmasını sağlıyor hem de kişinin sahip olduğu giyim tarzına en uygun seçimin ortaya çıkmasına aracılık etmiş oluyor.

İhtiyacınızı Tespit Edin!

Bir çanta satın almadan önce o çantanın hangi alanda kullanılacağına karar vermek, alışveriş esnasında zamandan tasarruf edilmesini ve hiç ihtiyaç olmamasına rağmen gereksiz bir çanta modelinin alınmasını sağlayacaktır.

Çanta alışverişine çıkmadan önce neye, niçin ihtiyacımızın olduğunu tespit etmek önemlidir. Her daim yanımızda taşıdığımız nesneler için bir çanta tercihi yapmak ile hayatımıza yeni dahil olan herhangi bir konu başlığı için çanta seçimi yapmak arasında oldukça büyük farklılıklar vardır. Bu neden ile niçin yeni bir çanta almaya ihtiyaç duyduğumuza cevap verebiliyor olmamız gerekir.

Boyutuna Odaklanın!

Bir çanta satın almak üzere alışverişe çıkmadan önce hangi boyutlarda bir çanta almak istediğimize karar vermek gerekir. Gündelik hayat için kullanacağımız bir çantaya ihtiyacımız var ise yanımızda her zaman taşıdığımız nesneleri rahatlık ile muhafaza edebilecek boyutlarda bir çanta satın almamız gerekir. Bunun dışında farklı isteklerimize hizmet etmesini istediğimiz bir çanta modeline ihtiyacımız var ise ilgili model için boyut tespiti yapmak önemlidir.

Çanta İçi Ceplere Dikkat Edin!

Çantaların içerisinde yer alan cepler, gündelik hayatta ya da diğer ortamlarda ihtiyaç duyulan küçük nesnelerin çok daha hızlı bulunmasını ve daha güvenli bir şekilde muhafaza edilmesini sağlamaktadır. Bu neden ile özellikle çanta içerisinde bir şey çıkarmaya çalışırken fazla zaman harcanıyor ise içten ya da dıştan küçük cepleri olan kol çantalarının tercih edilmesinde fayda vardır.

Çantanın Kumaşını Göz Ardı Etmeyin!

Çantalar, farklı materyallerden üretilebilmektedir. Özellikle son yıllarda oldukça fazla önem verilmeye başlayan geri dönüşüm kategorisi, çantaların da geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmesini sağlamıştır. Bu noktada karar verilmesi gereken, sahip olmak istediğimiz çantanın nasıl bir dokuda olmasını istediğimizdir.

Çantaların imalatında kullanılan kumaşlar, onların farklı ortamlarda kullanılabilmesine olanak sağlar. Örneğin hasırdan ya da örgü iplerinden üretilmiş olan çantalar genel olarak gündelik hayat içerisinde kullanıma uygunken, saten kumaştan üretilmiş olan çantalar daha çok gece hayatı için uygundur. Bu neden ile ilk maddede belirlediğimiz “çanta ihtiyacı” maddesini, bu maddede de devam ettirmek önemlidir.

Askı Çeşidine Dikkat Edin!

Kadın çantaları birçok farklı askı çeşidi baz alınarak üretilebilmektedir. Sadece elde taşınmaya uygun çantalar hem kolda hem elde hem de taşınabilecek çantalar, uzayıp kısalabilen askılara sahip olan çantalar ve daha pek çok farklı kullanım tarzına hizmet eden çantalar bulunmaktadır. Bu neden ile kendimiz için en doğru kullanıma uygun olan çanta modelinin tercih edilmesi önemlidir.

Kısa askılı olan ve yalnızca parmakların arasında taşınabilen çantalar, genel olarak iş ortamları gibi resmi ortamlarda kullanılmaya uygundur. Uzun saplı salaş modelli çantalar, gündelik hayatta sıklık ile kullanılan çanta modelleri arasında yer almaktadır. Kısacası çantaların sahip oldukları askı modelleri, onların kullanılabilecekleri alanlar ile ilgili fikir vermektedir. Bu neden ile hem kullanım alanımıza hem de bizim çanta taşıma tarzımıza en uygun olan çanta modellerinin tercih edilmesi, rahat bir kullanım açısından oldukça önemlidir.

En Çok Hangi Rengi Kullandığınızı Gözden Geçirin!

Kadınların sıklık ile yaptığı alışverişlerin içeriklerini genel olarak çantalar oluşturmaktadır. Ancak son zamanlarda artan çanta fiyatları, bir anda birden çok çanta alınmasına izin vermeyecek düzeydedir. Bu neden ile bir çanta satın almadan önce en sevdiğimiz renge ya da desene aldanmamak gerekir.

Çantayı hangi alanda kullanacağımıza karar verdikten sonra o ortamlarda nasıl giyindiğimizi, dolabımızda ağırlıklı olarak hangi renk kıyafetlerin yer aldığını gözden geçirmemiz gerekir. Kıyafetlerimizi doğru bir şekilde analiz ettikten sonra genel olarak hepsi ile uyum sağlayacak olan renkte bir çantanın satın alınması hem bütçeyi koruyacak hem de her gün “hangi çantayı taksam?”, “bu kıyafetime uygun çantam yok” gibi söylemlerin ortaya çıkmasını engelleyecek.

Desenli Olup Olmayacağına Karar Verin!

Son dönemlerde üretilen hemen hemen her çanta modelinin üzerinde küçük de olsa birtakım desenler yer almaktadır. Ancak her desen her kıyafete ya da her ortama uyum sağlamayacaktır. Bu neden ile satın almayı düşündüğümüz çantaların üzerinde yer alan desenlerin incelenmesi ve ilgili desenin her ortama ve her kıyafete uyum sağlayıp sağlamayacağına karar verilmesi gerekmektedir.

Sağlamlığını Test Edin!

Satın almak istediğimiz çanta modeli ister gündüz hayatına ister gece hayatına hizmet etsin, özellikle de omuz çantalarının sağlam yapıda olmaları oldukça önemlidir. Birçok nesneyi sakladığımız ya da sadece cüzdanımızı koyduğumuz çantaların sağlam bir tasarıma sahip olması hem kısa vadede hem de uzun vadede bütçenin korunmasını sağlayacaktır.

Çantaların sağlam olmamasından, kolay yırtılmasın kaynaklı olarak içerisinde yer alan nesnelerin kayıp gitmesi, çok farklı alanlarda daha büyük problemler yaşanmasına sebep olabilmektedir. Bu neden ile çanta alışverişlerine çıkıldığı zaman, çanta içerisinde yer alan astardan, çantanın dış yüzeyine kadar her alan dikkatli bir şekilde incelenmeli ve sağlamlıkları test edilmelidir.

Bütçenizi Analiz Edin!

Çantalar, pek çok farklı fiyat aralıklarında satışa sunulmaktadır. Ancak farklı fiyat aralıklarında yer alan her çantanın aynı kalitede ve aynı tasarımda olduğunu söylemek mümkün değildir. Bu noktada çanta alışverişi yapmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli konu başlıklarının arasında, çantanın kalitesi ile fiyatının uyumudur.

Darbelere dayanıklı, kullanım amacına uygun, giyim tarzına uyumlu ve genel olarak her ortamda takılabilecek olan çantalar, fiyatları açısından değişiklik gösterebilmektedir. Bu neden ile çok pahalı olan ancak kaliteli olmayan ya da çok kaliteli olan ama işlevi kısıtlı olan çantalar için yüksek fiyatlarda harcamaların yapılmaması önemlidir.

Kadın el çantası alışverişi nasıl yapılır?” sorusuna verilecek doğru cevapların bütünü, satın alınacak olan çantanın fiyatını da direkt olarak etkilemektedir. Genel olarak kullanım amacına ve giyim tarzına uygun olan çantalar için ortalamanın üzerinde fiyatlar vermek göz ardı edilebilir. Ancak yalnızca birkaç kez kullanılacak olan çantalar için yüksek tutarlarda ücret ödememek hem kısa vadede hem de uzun vadede bütçenin korunmasını sağlayacaktır.

Etiketler: Bayan El Çantası Alışverişi Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler?
Mart 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR