Tayt İle Kullanabileceğiniz Ayakkabı Modelleri Neler?

Tayt İle Kullanabileceğiniz Ayakkabı Modelleri Neler?

Tayt ile kullanacağınız ayakkabılar nasıl olmalı?” sorusu, tayt yıllardır hayatımızda olan bir alt giyim ürünü olmasına rağmen net olarak yanıtlanmakta çekinilen bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır. Günlük hayatın her alanında sıklık ile tercih edilen bir alt giyim ürünü olan tayt, aslında kombinlenmesi oldukça zor bir üründür.

Genel olarak sporculara ya da sıklık ile spor giyim tarzını benimsemiş olanlara özgü olarak görülen tayt, aslında oldukça farklı giyim tarzları ile bir araya getirilebilen bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Taytlar, üretildikleri kumaşlara ve kombinlenmesinde kullanılan diğer parçalara göre günlük hayatın pek çok alanında giyilebilecek, çok yönlü bir üründür. Bu neden ile hem şık kombinlerde hem de spor kıyafetlerde tayt kullanımına rastlamak mümkündür.

Tayt ile kullanabileceğiniz ayakkabı modelleri neler?” sorusuna verilebilecek birçok farklı cevap bulunmaktadır. Ancak tek başına bu sorunun sorulması, verilecek olan cevabın doğru olmasına yetmeyebilir. Burada önemli verilmesi gereken nokta, taytın hangi üst giyim ile kombinleneceği, tayt giyilerek nereye gidileceği ve genel olarak kişinin tarzının nasıl olduğu. Tayt seçimin üç alt başlığa dikkat edilerek yapılması, beraberinde taytın altına hangi ayakkabı modelinin giyilebileceği sorusuna doğru yanıtın verilmesini sağlayacaktır.

Tayt ve Babet Kombini

Taytların altına sıklık ile giyilen ayakkabı türü, babettir. Babetler birçok farklı materyalden üretilebilmekte ve hem desenli hem renkli hem de tek renk olarak karşımıza çıkabilmektedir. Çok yönlü kullanımı olan babetlerin, taytlar ile kombinlenmesi oldukça kolaydır.

Likralı taytların, dizüstü sporcu taytlarının ve kapri model taytların altına her tarzdan babetin giyilmesi mümkündür. Ancak doğru bir babet- tayt kombini için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, taytın kumaşı ile babetin materyalinin uyum sağlayabiliyor olmasıdır. Çok parlak bir taytın altına aynı parlaklıkta bir babetin giyilmesi, kombinin rüküş olarak değerlendirilmesine sebep olacaktır. Bu neden ile her tarzda olduğu gibi babet- tayt ikilisinde de tek bir parçanın star olmasına izin verilmesi gerekir.

Tayt ve Çizme Kombini

Taytların sıklık ile kombinlendiği ayakkabı modellerinden biri çizmelerdir. Çizmeler, birçok farklı tarzda tasarıma sahip olabilmektedirler. Çizmenin çok yönlü kullanıma uygun olması, taytın şıklığı ve rahatlığı ile birleşince ortaya göz alıcı kombinler çıkabilmektedir. Ayrıca çizmelerin kısa topuklu, uzun topuklu, dolgu topuklu ya da düz taban seçeneklerinin olması, bu ayakkabı modelinin taytlar ile farklı şekillerde kombinlenebilmesini sağlamaktadır.

Özellikle kış aylarında çizme- tayt kombini ile sıklık ile karşılaşılmaktadır. Termal taytlar ya da kışlık yün taytlar, çizme ile kombinlenmeye müsaittir. Ek olarak taytların üzerine giyilen kısa tulumlar da çizme- tayt kombinine oldukça yakışmaktadır.

Tayt- çizme ayakkabı kombininde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta renk uyumudur. Bu tarz bir kombin yapmak istediğiniz zaman çizme rengini taytın rengine yakın tercih edebilir ya da taytı koyu bir renk seçip, siyah bir çizme ile kombinleyerek gizemli bir tarza sahip olabilirsiniz.

Tayt ve Topuklu Ayakkabı Kombini

Topuklu ayakkabı hemen hemen her kadının büyük tutkularından biridir. Hatta her kadının ayakkabı dolabında mutlaka farklı renklerde ve farklı tarzlarda topuklu ayakkabılar mevcuttur. Bunun nedeni hem topuklu ayakkabının kadınları daha özgüvenli hissettirmesi hem de her kıyafet ile aynı tarz topuklu ayakkabının kombinlenemiyor olmasındandır.

Topuklu ayakkabı hemen hemen her tür alt giyim ürünü ile bir arada kullanılabilmektedir. Bu ayakkabı modelinin en çok yakıştığı ürünlerden biri de taytlardır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, topuklu ayakkabı modelleri ile kombinlenecek olan taytların, boylarıdır.

Geçtiğimiz yıllarda kapri model taytlar ile topuklu ayakkabıların kombinlenmesi oldukça modaydı. Ancak her yıl değişen moda anlayışından tayt- topuklu ayakkabı kombini de etkilendi ve bu algı tamamen değişti. Son yıllarda kapri model taytlar ile kadın topuklu ayakkabıların kombinlenmesi, kombinin oldukça rüküş olarak değerlendirilmesine yol açıyor.

Topuklu ayakkabı ile kombinlenecek olan taytın, uzun paçaya sahip olması, hatta mümkünse bilek altı boyda olması gerekiyor. Tercih edilecek topuklu ayakkabının da olabildiğince kapalı model topuklu ayakkabı modelleri arasından tercih edilmesi gerekiyor.

Topuklu ayakkabı- tayt kombininde en zorlanılan tayt modeli ise deri tayt olarak karşımıza çıkıyor. Son yılların moda trendlerine bakıldığında, deri taytların en iyi stiletto model topuklu ayakkabılar ile kombinlendiği görülüyor.

Tayt ve Spor Ayakkabı Kombini

Spor ayakkabılar hemen hemen her tarz ile kombinlenebilmeleri özelliklerinden ötürü, joker ayakkabı modeli olarak değerlendirilebilirler. Bu ayakkabı modellerinin günlük hayatta en sık kombinlendiği alt giyim ürünleri arasında da taytlar vardır. Hem sporcular hem de günlük hayat içerisinde rahat giyim tarzını benimsemiş olan kişiler, sıklık ile tayt- spor ayakkabı kombini yaparlar.

Taytın rengi ve deseni ne olur ise olsun her tarzdan spor ayakkabı ile rahatlık ile kombinlenebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, spor ayakkabı ile kombinlenmek isteyen tayt modelinin deri tayt olmamasıdır. Her ne kadar gündelik hayatta deri tayt- spor ayakkabı kombinlerine rastlanıyor olsa da bu ikilinin bir araya gelmesi, moda trendlerine göre doğru değildi.

Tayt- spor ayakkabı kombinlerin de dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise spor ayakkabı ile kombinlenecek olan taytın boy uzunluğudur. Topuklu ayakkabı- tayt kombinin aksini bu kombinde taytın boy uzunluğu, uzun olmamalıdır. Mümkünse bilekte ya da bilek üstünde biten hatta sporcu taytı olarak adlandırılan dizüstü taytlar, spor ayakkabı ile kombinlendiklerinde en iyi görünüme sahip olunmasını sağlarlar.

Bot ve Tayt Kombini

Bot ve tayt kombini de kış aylarında sıklık ile tercih edilen giyim tarzları arasında yer almaktadır. Ancak kombinin şık olarak değerlendirilmesi için dikkat edilmesi gereken nokta, botun boyutuna doğru karar verilmesidir.

Taytlar ile kombinlenecek olan kadın bot modellerinin, mutlaka bilekte bitmesi gerekir. Özellikle bilekte biten ve topuklu olan botlar, siyah deri taytların altına giyildiklerinde kişinin tarzını bambaşka bir havaya büründürebilir. Ayrıca topuklu botlar dışında bilekte biten salaş botlar da deri olmayan diğer tayt modelleri ile rahatlık ile kombinlenebilirler.

Terlik ve Tayt Kombini

Terlik- tayt kombini, terlik modasının başladığı günden itibaren sıklık ile tercih edilen bir kombin çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Gündelik hayatta kullanılan terliklerin yerini, daha sportif ve şık yapılı terliklerin alması, her tarzdan kişinin terlik kullanımına yönelmesini sağlamıştır. Terliğin ve taytın aynı rahatlığa sahip olması, kişinin olabileceği en rahat kombinde en cool görüntüyü sergilemesine aracılık etmektedir.

Sandalet ve Tayt Kombini

İlk duyulduğunda kulağa yabancı gelen bir kombin fikri olsa da sandalet modellerinin tayt ile kombinlenmesi, harika şıklıkta tarzların ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Kapri model taytların, bilek kısmında ince bir bant olan sandalet modelleri ile bir araya gelmesi, gündelik hayat içerisinde şık olmayı sağlayan anahtar ipuçlarından biridir.

Taytlar, gece hayatı içerisinde gidilen ortamlarda da sandalet modelleri ile kombinlenebilirler. Ancak burada önemli olan nokta gece giyilmek üzere tercih edilecek olan sandalet modelinin hafif topuklu olmasıdır. Tayt ile giyebileceğiniz ayakkabılar” başlığı altında en şaşırtan seçenek olan sandalet modelleri, doğru kombinlendikleri zaman mükemmel sonuçların ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Etiketler: Tayt İle Kullanabileceğiniz Ayakkabı Modelleri Neler?
Mart 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR