Tatile Giderken Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

Tatile Giderken Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

Tatil ayakkabısı seçimi, hangi mevsimde tatile gidilecek olur ise olsun tatilcilerin aklını kurcalayan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Tatil kıyafeti seçimi, gidilecek olan tatil yerine ve hava şartlarına göre çok kısa sürede yapılabilmektedir. Ancak ayakkabı seçimi, kıyafet seçimi kadar kolay değildir. Bunun sebebi hem tatil yerinde gidilebilecek olan yerlere hâkim olunmaması hem de ayakkabının kıyafete göre çok daha fazla yer kaplamasından kaynaklanabilmektedir. Sonuç olarak hiç kimse, kendisine yük olabilecek ek bir nesnenin bavulu içerisinde yer almasını istemez.

Öncelikle tatile götürülecek ayakkabılara karar verme konusunda göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta, gündelik hayat için tercih edilen ayakkabı modellerinde olduğu gibi tatil ayakkabılarında da rahatlığın ön planda olması gerektiğidir. Sonuç olarak yeni yerler keşfetmek, bütün bir yılın yorgunluğunu atmak, sevdikleriniz ile ya da kendiniz ile güzel vakit geçirmek üzere çıktığınız tatillerin, ayak ağrılarınız nedeni ile zehir olmasını istemezsiniz.

Tatil ayakkabısı seçimi konusunda göz önünde bulundurulması gereken ikinci nokta, tatil yapmak üzere gidilecek olan yerlerde gezilecek olan noktaların iyi araştırılmasıdır. Her gün rahatlık ile gidilemeyen tatil yerlerinde, keşfedilecek her noktanın ziyaret edilmesi en önemli tatil aktivitelerinden biridir. Gezilebilecek yerlerin listesinin yapılması, ilginizi çeken noktalara yapacağınız ziyaretler esnasında hani tarz kıyafet ve ayakkabı tercih edeceğiniz konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

Tatile giderken yanınızda götürebileceğiniz birçok ayakkabı çeşidi bulunmaktadır. Sahip olduğunuz moda anlayışına ve tatil yapacağınız yerin konseptine göre bu ayakkabı çeşitleri listesini daraltmanız mümkündür. Ancak tatile giderken hemen hemen herkesin götürmeyi tercih edeceği belli başlı, temel ayakkabı modelleri mevcuttur.

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Sandaletler

Kış ayının gidişi, ağırlığı fazla olan botların yerini açık modelli ayakkabıların alması ile belli olur. Bu noktada hem gündelik hayatta hem de tatillerde en çok tercih edilen ayakkabı modelleri arasında şüphesiz ki sandaletler yer almaktadır. Sokaklarda sandalet giymiş birilerine rastlamak, yaz ayının tamamen geldiğinin habercisidir.

Sandalet, kendi içerisinde de birçok farklı modele ayrılan bir ayakkabı çeşididir. Düz tabanlı, dolgu topuklu, ince topuklu, ipli, bağcıklı, bantlı, renkli, boncuklu ve daha pek çok alt başlıkta incelenebilecek sandalet modeli mevcuttur. Bu ayakkabı modellerinin şort, elbise, etek, pantolon gibi her tür kıyafet ile kombinlenebiliyor olması, sandaletin sağladığı en önemli kombin avantajlarından biridir. Bu neden ile gidilecek olan tatilin konsepti ne olur ise olsun, tatilde gezilecek olan yerler nasıl ortamlara sahip olur ise olsun, tatil bavulunun içerisinde mutlaka bir iki tane sandaletin olması gerekir.

Deniz, Havuz, Gezi… Her Konsepte Ayak Uyduran Terlikler!

Özellikle son yıllarda gelişen ayakkabı sektörü, terlik modellerinde birçok farklı tasarımın ortaya çıkmasını sağlamıştır. Önceleri ayıplanan terlik giyimi, şimdilerin önemli moda trendleri arasında yer almaktadır. Yaz aylarını tek başına özetleyebilecek görsele sahip olan terlik modelleri, yeni dönem tasarımları sayesinde her ortama ayak uydurabilme konusunda oldukça başarılıdır.

Deniz ya da havuz konspetli tatiller, yaz aylarında yapılan bölgesel tur gezileri ve daha pek çok farklı alanda rahatlık ile giyilebilecek olan terlikler, dolgu topuk ya da düz taban modellere de sahiptir. Bu sayede şık bir yazlık elbisenin altına da giyilebilen terlikler, şortlar, etekler ya da pantolonlar ile de rahatlık ile kombinlenebilirler. Ayrıca farklı renkler ve farklı renklerde üretilen yeni moda terlikleri tek başına, bir stil sahibi olduğunuzu gösterme konusunda oldukça etkili olabilirler.

Çok yönlü kullanıma müsait olan terliklerin, özellikle yaz tatili için hazırlanan bavullarda mutlaka olması gerekir. Bavulda yer alacak olan terlik sayısına, tatilde geçirilecek olan zamana, sahip olunan terliğin tarzına ya da terliğin tatilde giyilecek olan kıyafetlere uyumuna göre karar verilmesi önemlidir.

Gecelerin Vazgeçilmezi Dans Ayakkabıları!

Tatil konsepti ne olur ise olsun, tatil yerlerinde gece dışarı çıkıp eğlenmek, hemen hemen hepimizin tercihleri arasındadır. Bu neden ile gece ortamlarına uygun olacak kıyafetlerin, tatil bavulunda yer alması oldukça önemlidir. Gece kıyafeti seçimi yaparken, kıyafetlerin altına giyilecek olan ayakkabılara karar vermek de unutulmamalıdır.

Dans ayakkabıları, diğer şık ayakkabılardan farklı olarak hareket etmeye, uzun süre ayakta kalmaya ve adını almış olduğu üzere dans etmeye elverişlidir. Bu neden ile gece gezmelerine hazırlıklı olmak ve şık bir gece kıyafetini tamamlamak amacı ile tatil bavullarında dans ayakkabılarının yer alması oldukça önemlidir. Bavula koyulacak olan dans ayakkabısı sayısına, tatilde geçecek olan süreye ve gecelerde giyilecek olan kombinlere göre karar vermek önemlidir.

Çok Yönlü Dolgu Topuklar!

Topuklu ayakkabı modelleri içerisinde, ayak formuna en uygun olduğu bilinen dolgu topuklu kadın ayakkabılar , yaz aylarının da vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. Hem gece hem de gündüz kıyafetleri ile rahatlık ile kombinlenebilen bu ayakkabı modeller, altına giyildiği kıyafete göre hem spor hem de şık olarak tanımlanabiliyor.

Tatil bavulu hazırlarken, kıyafet seçiminize bakmaksızın gözünüz kapalı bavula atmanız gereken ayakkabı modeli, kesinlikle dolgu topuklu ayakkabılardır. Gittiğiniz yere, giydiğiniz kıyafetlere her şekilde uyum sağlayan bu ayakkabı çeşitleri, yaz tatili için hazırlanan bavulların olmazsa olmazları arasında yerini almaktadır.

Uzun Yürüyüşlerin Vazgeçilmezi Spor Ayakkabıları!

Spor ayakkabıları , sahip oldukları farklı tasarımlı modeller ile günümüzde hemen hemen her tarz kıyafetin altına giyilebilmektedir. Son yıllarda özellikle şık elbiselerin, eteklerin, takım elbiselerin altına giyilen bu ayakkabı modelleri hem gece hem de gündüz şıklığının vazgeçilmez bir nesnesidir.

Tatiller çoğu zaman dinlenmek amaçlı gidilen yerler olsa da gidilen yerlerin keşfedilmesi amacı ile yapılan yürüyüşleri, tatilcileri yorabilmektedir. Bu neden ile gündüz ya da gece gezmelerinde, yürüyüş yapmaya uygun spor ayakkabılarının tercih edilmesi daha az yorulmak, ağrı çekmemek açısından oldukça önemlidir. Tam da bu sebepler ile tatil bavullarının vazgeçilmez ayakkabı modelleri arasında, spor ayakkabılar yer alır.

Etek, şort, pantolon, elbise ve giyilebilecek tüm kıyafetler ile rahatlık ile kombinlenebilen spor ayakkabıları, rahat bir tatilin geçirilebilmesi ve ayak sağlığının zarar görmemesi açısından tatil bavullarında yer alması gereken ayakkabı modellerinin başında gelmektedir.

Her Ortamda Giyilebilecek Renkli Babetler!

Babetler, yıllardır modası geçmeyen ayakkabı modelleri içerisinde yer almaktadır. Hem rahatlıkları hem tasarımları hem de pek çok ayakkabı modeline göre uygun fiyatlı olmaları sebebi ile birçok kişi tarafından tercih edilen babetler, kıyafet tarzınız ne olur ise olsun sizlere ayak uydurabilecek tasarımlara sahiptirler.

Babet bir nevi topuklu ayakkabı etkisi yaratan ayakkabı modellerinden biridir. Görsel olarak topuklu ayakkabı ile uzaktan yakından bir ilgisi olmayan bu ayakkabı modelleri, özellikle elbise ya da eteklerin altına giyildikleri zaman, kadınların çok daha özgüvenli hissetmesini sağlarlar. Babetlerin bu etkisi, topuklu ayakkabıların psikolojik olarak hissettirdikleri ile hemen hemen eşdeğerdir.

Babetler birçok farklı materyalden üretilebilmektedir. Ayrıca babetlerin renkleri ve tasarımları da birbirlerinden farklı tarzlarda karşımıza çıkabilmektedir. Bu ayakkabı modelinin bu kadar çok yönlü özelliklere sahip olması hem elbiseler ile hem şortlar, etekler ya da pantolonlar ile kombinlenmesini sağlamaktadır. Bu neden ile babetler “tatile giderken ayakkabı seçimi nasıl olmalı?” sorusuna verilen cevapların, görsel halidir. 

Etiketler: Tatile Giderken Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?
Mart 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR