Kadın Bot Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kadın Bot Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kadın bot seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?” sorusu, henüz kendine uygun bot modelini bulamamış kadınlar tarafından sıklık ile sorulmaktadır. Bu noktada kişinin görsel zevkine uygun bir modelin tercih edilmesinden önce dikkat edilmesi gereken birçok konu bulunmaktadır.

Ayaklarımız, dışarının soğuğunu ilk olarak alan organlarımızdır. Sırf ayakların üşümesinden kaynaklı olarak bile birçok rahatsızlığa yakalanılması mümkündür. Bu neden ile soğumaya başlayan havalara karşı alınması gereken ilk önlem, kaliteli bir botun satın alınmasıdır.

Bot seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken konular, kişiden kişiye göre değişiklik göstermeyen, yaşı ve cinsiyeti fark etmeksizin her bireyin titizlik ile yürütmesi gereken bir süreçten ibarettir. Bu neden ile ayak sağlığı başta olmak üzere vücut sağlığının da korunması için bot seçimi yapmadan önce “bayan bot seçimi nasıl yapılır?” sorusuna doğru verilen doğru cevapları bilmek gerekmektedir.

Kendinize Yük Edinmeyin!

Bot satın almak üzere gidilen bir ayakkabı mağazasında, mevcut botların öncelikle ağırlık faktörüne göre kategorilere ayrılması oldukça önemlidir. Botlar, sonbahar ve kış aylarında sıklık ile kullanılan ayakkabı türleri arasında yer almaktadır. Bu neden ile her gün giyilecek olan bir ayakkabının ayağımıza yük olmaması gerekir.

Ağır ayakkabılar, doğru yürümeyi engellemektedir. Ayrıca ayağın ve bacağın daha çok ağırlığa maruz kalarak hareketlerini sürdürmeye çalışması, çeşitli kas ve kemik sorunlarına ve ilerleyen dönemlerde bölgesel ağrılara sebep olabilmektedir. Bu neden ile her gün giyilmek üzere tercih edilecek olan bot modellerinin, mutlaka hafif bir ağırlığa sahip olması gerekmektedir.

Süetten Uzak Durun!

Süet materyallerden üretilmiş olan bot modelleri, bu materyallerden üretilmiş olan diğer ayakkabı modellerinde olduğu gibi oldukça şık bir görünüme sahiptir. Ancak şıklık, özellikle ciddi soğuklar ile karşımıza çıkabilecek olan kış ayları için önem verilmesi gereken ilk konu başlığı değildir.

Süet yapılı düz botlar , şık ve kullanışlı görünüme sahip olmalarına rağmen, soğuk havayı ayak içine geçirmeme konusunda oldukça başarısızdırlar. İlgili malzemeden üretilmiş olan botlar, kış aylarının ılık geçtiği yerlerde ya da yağışın olmadığı bahar günlerde tercih edilmelidir.

Sıcak Tutan Materyallere Yönelin!

Kış ayları için tercih ettiğimiz her giyim ürünün de olduğu gibi bot modellerinde de sıcak tutan seçeneklere yönelmemiz gerekmektedir. Soğuk havayı ayak içine geçirmeme konusunda en başarılı olan materyallerden biri deridir. Deri botlar hem şık görünümleri hem de hemen hemen her giyim tarzı ile kombinlenebilmeleri sayesinde, bot seçimi konusunda oldukça iyi bir tercihtir.

Sıcak tutan bot arayışına en iyi cevabı verebilecek bot modellerinden biri de içi yünlü olan botlardır. Yünlü botlar, ayağın içini sardıkları için soğuk havanın bot içerisine girmesini engeller. Yünlü botlar, bilinenin aksine ayağın terlemesine sebep olmazlar. Aksine kumaşın yumuşak yapısı sayesinde bot içerisinde hava akışının olmasını sağlayan yünler, bot seçiminde ilk sıraya yerleşebilecek önemli özelliklerden biridir.

Antibakteriyel Özellikli Botları Tercih Edin!

Özellikle öğrencilerin ve çalışan kişilerin ayakları, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da nerede ise bütün gün ayakkabının içerisindedir. Ancak kış aylarında, açık ayakkabı modellerinin tercih edilememesi, ayakların bu mevsimde daha çok terlemesine sebep olabilmektedir. Ayrıca soğuktan korunmak amacı ile botların içerisine giyilen kat kat çoraplar da ayakların terlemelerine sebep olmaktadır.

Uzun süre boyunca terleyen ayaklarda, çeşitli bakterilerin sebep oldukları deri rahatsızlıkları gözlenebilir. Mantar oluşumu, ilgili deri hastalıklarının başında gelir. Bu neden ile bot seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, beğendiğimiz bot modelinin antibakteriyel özelliğe sahip olup olmadığıdır. Sadece dış görünümü güzel olan bir bot, antibakteriyel özelliği olup olmadığına bakılmadan satın alınmamalıdır. Aksi takdirde bu tercih, ilerleyen süreçlerde hem ayak sağlığının hem de bütçenin olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır. 

Kaymaz Taban Botları Satın Alın!

Kış aylarında yaşanan buzlanmalar ve kar yağışları, yerlerin iyiden iyiye kaygan olmasına sebep olmaktadır. Bu neden ile kış aylarında giyilecek olan bot modellerine karar verirken, botun kaymaz taban donanımına sahip olup olmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kış aylarında sıklık ile karşılaşılan kol çıkığı, bacak kırığı gibi durumların ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır.

Botların kaymasını engelleyen en kaliteli malzeme, kauçuktur. Tabanında kauçuk malzemesi olan botlar, her türlü kaygan zemine karşı korumalıdır. Ayrıca alt yüzeyi düz olmayan, daha çok tırtıklı yapıya sahip olan bot modelleri de kaygan yüzeylere karşı etkilidir. Ancak bu bot modellerinin kaymaya karşı, kauçuk malzemesi kadar etkili olduğunu söylemek mümkün değildir.

Taban Kalınlığı Hayati Önem Taşıyor!

Kış aylarında zeminin daha soğuk olması, yağmur ve kar gibi yağışların sürekli olarak yaşanması bot modeli seçimi konusunda daha titiz davranılması gerektiğini kanıtlar niteliktedir.

Ayakların doğrudan zemine temas edecek mesafede olması hem ayak sağlığı hem de vücut sağlığı açısından oldukça büyük tehlikelere yol açmaktadır. Bu neden ile bot seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biri, taban kalınlığının yeterli düzeyde olup olmadığıdır. Taban kalınlığının ayağın hareketini engellemeyecek incelikte ancak yerden soğuğun etki etmesini engelleyecek kalınlıkta olması gerekmektedir.

Botları Nerede Giyeceğinize Karar Verin!

Gündelik hayatta pek çok farklı alanda giyilebilecek olan bot modelleri bulunmaktadır. Bu neden ile bot seçimi yapmadan önce botların hangi amaca hizmet edeceğine karar vermek gerekmektedir. Her bot modelini, her ortamda giymek mümkün değildir. Teoride bu, mümkün gibi gözükse de pratikte işin aslı öyle değildir.

Gündelik hayatta ya da dağ ve orman ortamlarında giyilecek olan bot modelleri farklıdır. Bu neden ile bot modeli tercih ederken bu ayrımların yapılması önemlidir. Gündelik hayatta kullanılacak olan bot modellerinin salaş olması ve ayak bedenine tam olarak uyum sağlaması oldukça önemlidir. Ancak dağ ve orman ortamlarında giyilecek olan ayakkabıların normal ayak bedeninden yarım numara ya da bir numara daha büyük olmasında fayda vardır.

Zaman Kontrolünüzü İyi Yapın!

Bot modelleri diğer ayakkabı modellerine göre çok daha farklı yapılarda olan ayakkabı çeşitleridir. Bu ayakkabı çeşitlerinin en sıcak tutanı ve en şık olanı genel olarak deri materyallerden üretilmiş olanlarıdır. Ancak her güzel şeyde bir kusur olduğu gibi deri materyalli bot modellerinin de bir kusuru vardır.

Deri materyalli her ayakkabı modeli, ayakkabının uzun süreli kullanımının sağlanması ve yüzeylerinde oluşabilecek olan çiziklerin şok görünüme gölge düşürmemesi adına ek bir bakıma ihtiyaç duymaktadır. Bu neden ile ayakkabı bakımının yapılmasına ayıracak vaktiniz ve sabrınız yok ise deri materyalli bot modellerini tercih etmemeniz gerekmektedir.

Şıklığınızdan Ödün Vermeyin!

Kadın bot seçimi nasıl yapılmalı?” sorusuna verilen teknik cevaplardan sonra dikkat edilmesi gereken en önemli nokta botun şık bir modele sahip olmasıdır. Ayrıca satın alınacak olan bot modelinin hemen hemen her kıyafet tarzı ile kombinlenebilmesi de oldukça önemlidir. Botlar, diğer mevsimlerde alınan ayakkabılar kadar fazla alınmamaktadır. Bir kişinin birden çok spor ayakkabısı varken yalnızca bir iki tane botu vardır. Bu neden ile tercih edilecek olan bot modelinin tarzına oldukça dikkat edilmelidir.

Etiketler: Kadın Bot Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Mart 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR