Ayakkabı İç Temizliği Nasıl Yapılır?

Ayakkabı İç Temizliği Nasıl Yapılır?

Ayakkabı temizliği söz konusu olduğunda son derece önemli olan koku konusu da dikkat çekmektedir.

Ayakkabı temizliği söz konusu olduğunda birçok farklı seçeneğin dikkate alındığı çok sayıda husus göze çarpar. Özellikle ayakkabı konusunda kötü kokular ciddi bir problem haline gelebilir. Bu genelde doğru temizlik yapılmamasından kaynaklanır.

Bir kıyafet oluştururken ayakkabının dışının temiz ve güzel görünmesine dikkat ederiz. Ancak içini de -görünmese bile- ihmal etmemeliyiz. Ayakkabının içi nasıl temizlenir ve kötü koku nasıl giderilir? Tabanlık nasıl temizlenir? Bu soruların cevaplarını aşağıdaki makalede bulacaksınız.

Ayakkabı İç Temizliği Nasıl Yapılır?

Hareketsiz bir yaşam sürseniz ve çok aktif olmasanız bile ayağınız, birkaç saat ayakkabının içinde kalır, terler ve iç tabanı kirletir. Bu nedenle, hijyenik nedenlerden dolayı ayakkabının bu kısmına özen gösterilmesi önemlidir. Bu yüzden ayakkabı iç temizliği nasıl yapılır? gibi bir soruya cevap bulmak istediğinizde öncelikle nasıl temizlik yapacağınızı bilmelisiniz.

İlkbahar ve yaz aylarında çıplak ayakla ayakkabı giydiğimiz için kire en çok maruz kalanlar tabanlıklardır. Ayaklardaki toz ve kir ayakkabının içine kolayca bulaşır ve ayak izi bırakır. Tabanlık nasıl temizlenir? Kumaş olanlar sabun ve su ile temizlenebilir.

Deri tabanlık, suyu sevmediği için temizlenmesi en zor olanıdır. Hafif nemli bir bezle temizlemek daha iyidir - asla akan suyun altında ıslatmayın! Deri tabanlık çok kirliyse, değiştirmek daha iyi olacaktır. En iyi seçim doğal kumaş olanlardır, ayağı daha az terletirler. Aktif kömürlü olanları tercih ederseniz ayakkabıda bakteri ve mantar üremesini önleyebilirsiniz. Ancak, daha ilk aşınma belirtilerinde tabanlıkları düzenli olarak değiştirmeyi unutmayın.

Ayakkabılardan Gelen Kötü Koku Nasıl Giderilir?

Ayakkabılarınızda oluşan kötü koku nedeniyle, bir arkadaşınızın evini ziyaret ettiğinizde ayakkabılarınızı çıkarmak zorunda kalacağınız düşüncesiyle bile titriyor musunuz? Endişelenmeyin! Bunları silmek düşündüğünden daha kolay! En etkili yöntem, ayakkabı içi temizleme işlemlerine özel deodorantlardır. 

İşlevleri, ayakkabıları tazelemek ve temiz tutmak ve ayrıca kiri çıkarmaktır. Bakteri üremesini engeller, kötü kokuları yok eder. Ayrıca hızlı ve kullanımı kolaydır ve etkisi hemen görülür. Kedi sahipleri, ayakkabılardan gelen kötü kokuyu gidermek için kokuları çok iyi emen çöp kutusunu kullanabilirler! Çorabı çöple doldurun, bir düğüm atın ve ayakkabıyı gece boyunca içeride bırakın.

Ayakkabılardaki kötü kokuyu gidermek için daha doğal kendin yap çözümleri de var. Malzemeler mutfak dolabında veya buzdolabında bulunabilir. Birincisi çay kullanımını içerir. Ayakkabılarınızın içine birkaç kuru çay poşeti koyun ve birkaç saat bekletin - kötü kokuyu başarıyla emeceklerdir. Çay yerine taze narenciye kabuğu da kullanabilirsiniz. Hoş kokuları, özellikle giydiğiniz günlük ayakkabılardaki  kötü koku sorununu çözecektir. Bu yüzden ayakkabı temizliği söz konusu olduğunda son derece önemli olan koku giderilmesi de ciddi bir problem olmaktan çıkacaktır.

Bu yüzden ayakkabılarınızın bakımını yaparken içlerine de dikkat etmeyi unutmayın. Bu sayede ayakkabılar yıllarca yeni gibi kalacak!

Bu Yöntemler İşe Yaramazsa?

Ayakkabılarımızda yukarıda açıklanan tavsiyeleri her zaman kontrol ederiz. Ancak bu yöntemler etkili bir şekilde çalışmayabilir ve bu da ayakkabılara zarar verebilir. Bunları kullanmaya karar verirseniz, bunu kendi sorumluluğunuzda yaptığınızı ve yukarıdaki metnin olası bir şikayet nedeni olamayacağını unutmayın.

Ayakkabıların iç tabanlarının nasıl temizleneceğini anlamak önemsiz görünebilir. Ancak çok az özenle tutulan bir rüya dekoltesinden daha çirkin bir şey yoktur. Ya da kir dolu yüksek bir sandalet !

Deri veya suni deri ayakkabılar sıcakta giymek toz ve diğer kalıntılarla kirlenebilir. Ancak bu, onları önceden düzenlemeden ayakkabı dolabına geri koymamız gerektiği anlamına gelmez. İyi bir koleksiyona sahip olmak, aynı zamanda onu hak ettiği şekilde korumak anlamına gelir, değil mi?

Bu sorun kesinlikle yazlık ayakkabılarda, dolayısıyla sandaletlerde ve kanvas modellerde daha yaygındır. Çünkü ter iç tabanların kirlenmesine katkıda bulunur. Ancak her mevsimde her şeyi düzenli tutmak için doğru sırları bilmeniz yeterlidir. Ayakkabı temizliği gerektiğinde internetten, kendiniz veya arkadaşlarınız adına kullanılmış ayakkabı satmak istiyorsanız, fotoğraf çekmeden önce her zaman temizlemeyi unutmayın. Ürünlerinizin bakımını düzgün yapın.

İç Tabanlar Nasıl Temizlenir?,

Bir mikrofiber bezi elinize alın ve iç tabanın tüm yüzeyine ıslatmadan geçirin; bunu yapmak, yürürken ayakkabının içine yerleşen toz ve küçük parçacıkları ortadan kaldıracaktır.

İç taban gerçek deri ise yağ çözücü sprey ya da sabunla ile ıslatılmış bir pamuklu çubukla kendinizi kollayın ve “lekelerin” üzerine nazikçe geçirerek onları ayırın. Tüm iç tabanı ıslatmayın, sonunda onu mahvedeceksiniz. Biraz uzun bir iştir, ancak mükemmel sonuçları garanti eder.

İç taban suni deri ise daha az hassas olabilirsiniz. Kişisel olarak aynı yöntemi kullanmanızı öneririm. Ancak inatçı lekeler olması durumunda daha büyük bir sünger veya eski bir diş fırçası ve normal sprey yağ çözücü ile çalışabilirsiniz.

Her iki durumda da, olası aşırı ürün varlığı nedeniyle kaymaları ve diğer rahatsızlıkları önlemek için, ayakkabıları giymeden önce sabunun çözüldüğünden emin olun.

Ayakkabı içi temizleme ile bunları tamamen ortadan kaldırmak imkansızdır. Ancak hafifletmek için bikarbonat ve limon suyu bazlı bir macun oluşturabilirsiniz. Etkilenen bölgelere birkaç dakika iletilebilir. Fazlalığı hafif nemli bir bezle alın ve ayakkabıları gerektiği kadar ısı kaynaklarından uzak tutun.

Ve mantar küçülmüş gibi görünüyorsa, birkaç damla zeytinyağı ile yeniden sulandırmayı deneyin: aşırıya kaçmayın, aksi takdirde ilk çıkışta kayma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Öte yandan, süet sandaletlerin iç tabanlarında oluşan parmak izlerini ortadan kaldırmak istiyorsanız, bu malzemeye özel bir fırça veya çok yumuşak olmayan eski bir diş fırçası ile kendinizi silahlandırın ve süet sandaletlerin liflerini taramak için kullanın.

Ayakkabılardan Gelen Kötü Kokular Nasıl Oluşur?

Kimse kendi ayakkabılarından veya başkalarının ayakkabılarından gelen kötü kokuları sevmez. Bu yüzden onları etkisiz hale getirmek, örtmek ve ortadan kaldırmak için birkaç doğal ve kolay erişilebilir çözüm vardır.

Terleyen ayağın temsil ettiği gibi sıcak ve nemli bir ortamda oluşan ve çoğalan bakterilere bağlıdırlar. Bazen aynı şekilde kötü kokulara neden olan mantarlar ve küfler oluşur. Peki ayakkabılardan gelen kötü kokular nasıl önlenir?

Dakik ve sürekli bir hijyen onları uzak tutmaya yardımcı olur. Bu yüzden temiz ayaklar ve temiz çoraplar anahtardır. Ancak ayakkabılarınızı mümkün olduğunca yıkamaya özen gösterin ve giymeden önce iyice kurumasını bekleyin.

Ayakkabılardaki kötü kokuları ve küfü gidermenin çareleri arasında günlük bakım için eski gazete ve dergilerden kağıt kullanmak da vardır.

Bir çarşafı toplayıp gece boyunca ayakkabının içine koyarsanız. Ayakkabıda sıkışan ayak nemi kalkacaktır. Ayrıca kağıdı giymediğiniz sürece giyebilirsiniz, hatta ayakkabıyı yıkadıktan sonra içine yerleştirip ayakkabı kuruyana kadar bekletebilirsiniz.

Evde Kokuya Karşı Çözümler

Diğer bir çare ise ayakkabıyı bütün gece veya giyilmediği süre boyunca içeride tutmak için portakal kabuğu parçaları koyarak ayakkabı kokusu gidermek, yeni bir koku vererek kötü kokuyu ortadan kaldırmaktır. Bu yöntemi en azından kış aylarında deneyebilirsiniz.

Etiketler: Ayakkabı İç Temizliği Nasıl Yapılır?
Mart 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR