2023 Çanta Trendleri Nelerdir?

2023 Çanta Trendleri Nelerdir?

2023 Kadın Çanta trendleri, giyimine baştan aşağı özen gösteren kadınlar tarafından, sıklık ile araştırılan moda konuları arasında yer almaktadır. Çantalar, kişinin tarzı ne olur ise olsun, kombinleri tamamlayan en önemli aksesuarlardan biridir. Bu neden ile kombin içerisinde bu denli öneme sahip olan bu , modanın son trendlerine ayak uydurması oldukça önemlidir.

Yeni bir yılın gelmesi ile birlikte, gündelik hayatın her alanında olduğu gibi moda anlayışında da pek çok değişiklikler olmuştu. Bu kapsamda kombinleri tamamlayan en önemli parçalardan biri olan çantalarda da yeni yıla özgü moda trendleri geliştirilmiştir.

Yeni dönemin çanta modası, belli bir kalıba sığdırılamayan hem büyük hem küçük ebatlarda hem örgü hem zincir detaylarını barındıran birçok farklı detaydan oluşmaktadır. Bizler de çağın modasına ayak uydurabilmeniz için 2023 yılına damga vuracak çanta modellerini derledik.

Her Mevsime Uygun Örgü Çantalar

Yoğun el işçiliği gerektiren örgü çantalar, cıvıl cıvıl renkleri ile her ne kadar yaz aylarını çağrıştırsa da bu sene her mevsimde, her kombinle takılabilen örgü çantalar oldukça ön plana çıkıyor. Mevsimine göre farklı iplerden örülen örgü çantalar, sağlamlıkları ve büyüklükleri ile oldukça dikkat çekeceğe benziyor.

Geniş Hazneli Bucket Çantalar

Dilimize “kova çantalar” olarak çevrilebilen Bucket model çantalar hem keskin hatlı tasarımları hem de çanta içinin geniş olması sebebi ile oldukça öne çıkıyor. Spor, spor- şık, şık ve daha pek çok kombin ile beraber kullanılabilen bu çantalar, her kombine bambaşka bir hava katıyor.

Eşarplı Çantalar

Son yıllarda pek çok moda ürününde olduğu gibi çantalarda da vintage rüzgarları esmeye devam edecek. Takınca 1950’li yıllara doğru bir yolculuğa çıkılıyormuş hissi yaratan eşarp detaylı çantalar, 2023'ün en çarpıcı çanta çeşitleri arasında yerini almayı başarıyorlar.

Hem Boncuklu Hem Zincirli Çantalar

Daha önceki yıllarda askılarında zincir ya da boncuk detaylarının kullanıldığına rastlamışsınızdır. Ancak bu yıl, daha önce bir arada hiç görülmemiş olan zincir ve boncuğun, birbirleri ile olan uyumuna şahitlik edeceğiz. Daha çok küçük boyutlu çantaların askılarında karşımıza çıkacak olan bu ikili hem gündelik hayata hem de gece hayatına oldukça ışıltı katmayı başaracak.

Minimal Kutu Çantalar

Geçtiğimiz sezon sadece modaya ayak uydurabilmek amacı ile kullanılan küçük çantalar, bu sezon biraz daha büyüyerek, minimalliklerini işlevsellikleri ile dengelemeyi başarıyor. Gündelik hayatta çok fazla eşya taşımaktan hoşlanmayan ve az eşya ile idare edebilen kişiler için oldukça uygun olan bu çanta formu yeni sezonun en göze çarpan çanta modelleri arasında yer alıyor.

Logo Detaylı Çantalar

Daha önce ki yıllarda genelde modaevlerinin logoları ile öne çıkan çanta modelleri, bu sezon tasarımlarında farklılıklara giderek yeni sezonun trend çanta anlayışını değiştiriyor. Bu sezon ön plana çıkacak olan logo detaylı çantaların tasarımında, kişinin zevki birincil faktör olarak değerlendiriliyor.

Herkes için farklı üretilerek kişiselleştirilebilecek olan logo detaylı çantaların tasarımında, sevilen bir tablo, bir çizgi kahraman ya da kişinin önem verdiği herhangi bir çizim logo olarak dizayn edilip kullanılabiliyor.

Geniş Hacimli Çantalar

2023 sezonunda içine bir ruj belki bir de kredi kartı sığabilen küçük çantaların yerini bu sezon, tam tersi tasarımlara sahip olan geniş hacimli çantalar alıyor. Oversize giyim modasının oldukça yaygın olduğu bu dönemlerde, kombinleri de yine oversize model çantalar tamamlıyor.

Bu sezon, el bavulu niyetine bile kullanılabilecek olan oldukça geniş hacimli çantalar ön plana çıkıyor. Daha çok spor kombinler ile kullanılabilecek gibi görünen bu çantalar, materyallerine bağlı olarak şık kombinleri tamamlayıcı aksesuarlar olarak da kullanılabiliyor.

Hasır Materyalli Çantalar

Yaklaşan bahar sezonunda ön plana çıkacak olan çanta modellerinin başında, hasır tasarımlı çantalar geliyor. Büyük, küçük, elde tutulabilen ya da kadın omuz çanta modellerinin her biri, bu sezon hasır tasarımlar ile donatılacak. Hem ilkbahar mevsimleri hem de sonbahar mevsimleri için kullanıma elverişli olacak olan bu çanta modelleri, sokaklarda sahil havalarının hâkim olmasını sağlayacak.

Gümüş Tasarımlı Çantalar

2023 sezonunun her mevsiminde kullanılabilecek olan gümüş tasarımlı çantalar, eski sezonların havasını günümüze taşıyacağa benziyor. Çatların askılarında, ceplerinde ya da renklerinde kullanılan gümüş detaylar, aksesuarların her türlü giyim tarzı ile kombinlenebilmesini sağlayacak.

Farklı Kumaş Tasarımına Sahip Çantalar

Bu sezon, daha önce çanta tasarımları için kullanılmamış olan kumaşların kullanılacağı bir sezon olarak ön plana çıkacak. Bundan sonra gelecek olan sezonlara rehber niteliğinde olacak kumaş tasarımlı çantalar, moda trendlerine farklı bir bakış açısı kazandıracak.

Kürk, ayna, deniz kabuğu, kabartma gibi detayların yer alacağı çantalar, oldukça dikkat çekici olacakları için kumaş tarzına bağlı olarak farklılaşan kıyafet kombinlerini tamamlamakta görev alacaklar.

Parti Tasarımlı Çantalar

Bu sezon payetlerin ya da mizah yönü yüksek tasarımların yılı olacağa benziyor. Minimal çantaların üzerinde kullanılacak olan payet detayları ve espritüel yaklaşıma sahip olan tasarımlar, çantaların dizaynında kullanılacak olan bir numaralı farklılıklar olarak göze çarpıyor.

Parti tasarımlı kadın el çantaları  bu yıl hem gündelik hayatta hem iş hayatında hem de gece hayatında kıyafetleri tamamlayacak olan en önemli aksesuarlar olarak ön plana çıkıyor. Bu tasarıma sahip olan çantaları kullanan kişiler, çok sadece bir giyinişe sahip olsalar bile, girdikleri her ortamda stil sahibi olarak tanınmayı başarabilecek.

Kapitone Tasarımlı Çantalar

Geride bıraktığımız sezon içerisinde de ön plana çıkan kapitone tasarımlı çantalar, bu sezon da adından söz ettirecek kadın çanta tasarımı olarak dikkat çekiyor. Özellikle sonbahar mevsimine doğru tercih edilecek olan bu çanta modelleri, sonbaharın yakışır renk uyumları ile oldukça fazla tercih edileceğe benziyor.

Püskül Tasarımlı Çantalar

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ön plana çıkacak olan püsküllü çantalar, çantanın hacmi fark etmeksizin her modelde kullanılabilecek. Bu sezon kıyafetlerde de püskül detaylarının yoğun bir şekilde kullanılacak olması, sezonun “püskül sezonu” olarak adlandırılmasını sağlayacağa benziyor.

Metal Klips Tasarımlı Çantalar

“Clutch vintage” adı verilen bir moda anlayışına sahip olan bu çanta modelleri, çantaların tasarımında kullanılan metal klipsler ile karşımıza çıkıyor. Daha çok şık giyim tarzı ile kombinlenmeye uygun olan bu modeller, sezonun en dikkat çekicisi tasarımlarından biri olarak göze çarpıyor.

Şişe Tasarımlı Çantalar

Geçtiğimiz yılın başlarında kullanılmaya başlayan şişe çantalar, bu sezonda kendilerinden söz ettireceğe benziyor. 2021 sezonunda yalnızca bazı pahalı markaların çanta tasarımları içerisinde yer alan bu çanta modelleri, bu sezon birçok markanın koleksiyonu içerisinde yer alacak.

Plastik şişe kullanımının doğaya verdiği zarara dikkat çekmek ve su tüketimini hatırlatmak amacı ile geliştirildiği düşünülen bu çanta modeli, ülkemizde de tercih edilmeye başlayan çanta modelleri arasında yerini alıyor.

Geri Dönüşüm Materyalli Çantalar

“2023 çanta modelleri nelerdir? sorusuna verilebilecek en orijinal cevabı veren geri dönüşüm materyalli çantalar, özellikle pandemi sürecinde ortaya çıkan ve daha çok “patchwork” yani “yamalı ismi ile anılan çanta modelleri olarak ön plana çıkıyor. Geri dönüştürülebilecek olan her türlü materyalin bir araya gelmesi ile tasarlanan bu çantalar, el işçilikleri ile de dikkat çekmeyi başarıyor.

Etiketler: 2023 Çanta Trendleri
Mart 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR